טעמים וניחוחות בנצרת

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

כבר הפכתי למנהג קבוע לערוך טיול בעיר נצרת בשבוע שלפני חג המולד.

בשבוע זה לובשת העיר נצרת חג, עץ אשוח ענק המתנשא לגובה רב מפאר את כיכר המעיין, חלונות הראווה ברחובות מקושטים בעצי אשוח זוהרים ומנצנצים, רחובות העיר מוארים בתאורת צבעונית ומרשימה והעיקר שוק הכריסטמס ההומה אנשים ודוכנים מכל טוב.

העיר נצרת משלבת היסטוריה, תרבות, אמונה וקולינריה שאין שני לה בארץ, שילוב של מטבח ים תיכוני אותנטי ומנות שעברו שדרוגי שף כישרוניים שהתמחו בעולם, דוכני רחוב, שוק ססגוני המציע ירקות בלאדי, המתוקים של נצרת המפורסמים, ניחוחות של מטחנות קפה וחנויות תבלינים מיוחדות, כל אלה הופכים את נצרת ליעד מועדף לטיול לאניני טעם וריח.

 

כותב שלומי טורקיה – בעלים של חברת אל הטבע ימי גיבוש בלתי נשכחים לעובדים מתחילים! 

 

את הביקור בנצרת התחלתי בחלבה טעימה 

את הביקור בנצרת נפתח בחלבה טעימה הנמסה בפה, מפעל חלבה נצרת הוקם לפני כ-40 שנים כמפעל קטן מקומי, אט אט התרחב המפעל והחל לייצר חלבה בטעמים שונים, טחינה גולמית, שמן שומשום ומוצרים נוספים תוך הקפדה על האיכות והטעם של פעם. ניתן לראות במפעל את תהליך ייצור החלבה, לטעום ממגוון הטעמים של החלבות המיוחדות ורחת לוקום מתוק ולהצטייד בחלבה טרייה שתיגמר הרבה יותר מהר משתכננתם.

עוד ימי גיבוש של חברת אל הטבע

ימי גיבוש המירוץ למיליון 

סדנאות גיבוש לעובדים וחברות 

ארוחת הבוקר: 

ארוחת בוקר ערבית כוללת צלחת חומוס או מנת פלאפל, וגם אנו נפתח בארוחת פלאפל באחת הפאלפיות המפורסמות- פלאפל ג'אבלי הפלאפל הקטן שממוקם בכיכר המעיין כבר צבר לו מוניטין ולא מעט מעריצים. פלאפל ג'אבלי הוא אחד מהטובים באזור ונכלל גם ברשימות הפלאפליות המומלצות בישראל. אם מנת חומוס אנו מעדיפים, נגיע לחומוס אבו גאנם המפורסם, שהפך לאחד ממקדשי החומוס בצפון. אם נותרנו צמאים לאחר ארוחת הבוקר, זה הזמן למשקה צונן, נטעם ממשקה הסוס בטעם אניס שנישא על גבו  של נואל המקיש עם מצלתיים קטנים ומוזג בצורה מרשימה את המשקה ישירות לכוס. אם סוס אינכם אוהבים אז נסו את המיץ טבעי הסחוט בדוכן הנייד של זיאד, מיץ תפוזים או רימונים הסחוטים במקום. האם תרצה את משקה הבית שואל זיאד וממליץ על קוקטייל רימונים עם תפוזים מתובל בג'ינג'ר, תוך כדי הסחיטה מספר זיאד על הידוענים שהרוו צימאונם אצלו בדוכן ובהם הרמ"טכל גנץ ומיד שולף תמונה כדי להוכיח את סיפורו.
העת לקניות.  באזור השוק וסמטאות נצרת העתיקה שפע של חנויות ודוכני תבלינים, ירקות בלאדי, אטליזים עם בשר מיוחד ומעדנות, נספר על המומלצים …

חנויות התבלין המשובחות והמיוחדות בנצרת

אלבאבור, החנות שוכנת במרתף מבנה בן 250 שנה שהוקם ע"י משפחה טמפלרית, המקום שימש אז טחנת קמח לאיכרי האזור, כשעזבו הטמפלרים את הארץ נרכש המקום ע"י משפחת קנאזע שהמשיכה והפעילה את המקום, אט אט הפך המקום למטחנה לא רק של חיטה אלה זרעים ותבלינים ובשנים האחרונות מתפארים ג'ורג' וטוני הדור השלישי של משפחת קנאזא במלמעלה מ 1500 מוצרים שונים-תבלינים, צמחי מרפא, שמנים ופירות יבשים שמיובאים מהעולם הגדול ומסודרים בסלי קש בין חדרי האבן שבמבנה העתיק. מול חנות נוספת שמוכרת תבלינים, אך בעיקר מעדנים כמו זיתים ממינים שונים, שמנים טבעיים, חליטות תה, דבש מסוגים שונים, היא תבליני אלספדי , השוכנת ברחובה הראשי של נצרת-רחוב פאולוס השישי, הריחות שבמקום משכרים…

בשוק של נצרת אפשר למצוא מבחר גדול של ירקות בלאדי

ירקות בלדי הם מצרך מבוקש היום שלצערנו לא ניתן להשיג בכל מקום, טעמם של ירקות הבלדי עז יותר, בשוק הירקות של נצרת ניתן למצוא מגוון גדול של ירקות בלאדי ועשבי מאכל במיוחד בתקופת החורף. כאן בשוק נרחרח אחר ניחוחות הקפה הטחון של קפה פאהום, אל המקום מגיעים לפי הריח מספר לנו רג'יב בחיוך רחב ומספר שאת המקום ירש מאביו והוא משתדל לשמר את המסורת הישנה של קליית קפה אסלי. עייפים ומרוצים מהקניות, אנו עומדים בפני ההחלטה הקשה- היכן נאכל את ארוחת הצהריים, אך רגע לפני ההחלטה, אנו פוגשים בסמוך לכיכר המרכזית של העיר בדוכן התורמוס והפול, זיאד המוכר מציג במקצועיות רבה את הכנת המנה, מתוך סיר ענק שמחומם על פתיליות הוא מוציא כף עמוסה בפול שחור וחם , מספר הקפצות באוויר לניקוז נוזלים מיותרים, תיבול של כמון, מלח ופלפל, הקפצה נוספת והפעם לגובה רב…, כדי שיתערבב טוב טוב עם התבלינים וישר לתוך קערה , תפאדל מסיים זיאד את ההצגה ותישארו לערב הוא מוסיף, יהיה כאן שמח…

 

את נצרת מפארים שפע של מסעדות ובתי אוכל מדוכני שווארמה, מסעדות בשר "על האש" שמתהדרות בסלטים טריים הנעשים באהבה ובמבחר מגוון בשרים ועד מסעדות יוקרה, מסעדות שהפכו למקום עלייה לרגל לחובבי הגורמה כאלה הן מסעדת תשרין השוכנת במבנה עתיק בן כ 140 שנים, בסמוך לכיכר המעיין, במקום אווירה קסומה ורומנטית האוכל שמוגש בתשרין הוא אוכל מהמטבח הערבי המסורתי שקיבל גוון חדש ועכשווי. גם מסעדת דיאנא ששמה יצא למרחוק מתהדרת בתפריט יוקרתי המבוסס על המטבח הערבי המסורתי עם מנות חדשות ומגוונות כמו פירות ים ונתחי בשר משובחים. אולם משפע המסעדות שמציעה נצרת אני בוחר שוב במסעדת "אל טאבון", "אל טאבון" אינה מסעדת יוקרה ובתפריט המסעדה לא נמצא מנות גורמה, אבל כנראה שזה מה שעושה את אל טאבון לכל כך מיוחדת, אל מסעדה הפשוטה מגיעים הרבה מקומיים ועליהם ניתן לסמוך,  תפריט פשוט המורכב משפע של סלטים טעימים הממלאים את השולחן ומתמלאים במהירות רגע לפני שהצלחת מתרוקנת, לצידם פיתות חמות מהטבון ומנות בשר איכותיות. מנת הדגל של המסעדה –עוף מס'אחן, חצי עוף, בצל וירקות. על מצע של פיתה אפויה בטאבון . תענוג.

לא ניתן לסיים יום בנצרת ללא הממתקים

 

לא ניתן לסיים יום בנצרת ללא המתוקים הידועים שמפארים את שמה של נצרת, מספר חנויות "מתוקות" נמצאות לאורך רחובה הראשי של נצרת בכולם בקלווה משובחת, כנפה חמה ונמסה ומגוון של מגשי מתוקים בצבעים שונים ובטעמים נפלאים, בוחרים במנה לשבת עם כוס קפה מר , מוספים מנה לדרך … החנויות המומלצות למתוקים הן ממתקי מחרום, ממתקי מוטראן וממתקי הידידות, מי הוא מלך הכנפה ?, תטעמו ותחליטו…

אחרי יום טיול בנצרת ההרגשה של "מתגלגלים" חזרה הביתה אבל אולי כדאי לוותר על הנסיעה וללון באחד מהמלונות או האכסניות הרבות (והזולות) שבנצרת ולמחרת לטייל בין אתריה ההיסטוריים המיוחדים של העיר וגם לאכול משהו קל…

הכותב הינו הבעלים של חברת "אל הטבע"-טיולים והפקות בר מצווה 052-8388867

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אותך

תמונה של הערבה

טיול חורפי בשפך שורק

רבים מאתנו זוכרים בוודאי את הימים ששיחקנו בדיונות הרבות סביב הערים ראשון לציון וחולון, את הדיונות תפסו גורדי שחקים,  כבישים

תמונה של עובדים רוכבים על גמל במהלך ימי גיבוש לעובדים

צבעי מדבר

בחודש פברואר מתכסים שדות הנגב המערבי והצפוני במרבדים ירוקים ואין סופיים המשובצים בצבעי פריחת הכלניות האדומות. טיול בין נופי וצבעי

תמונה של ירושלים בשעות הלילה

טיול משפחתי בשפלת יהודה

טיול משפחתי הוא התחביב המועדף לגיבוש המשפחה לאורך השנה כולה ובעיקר לקראת יום המשפחה,  אזור שפלת יהודה הוא אחד מן