בחג השבועות נהוג לחגוג בערב גבינות ויין. כדי לטעום גבינות טעימות ויינות משובחים, כבר אין צורך להרחיק עד טוסקנה שבאיטליה או לדרך היין בצרפת. בשנים האחרונות חל גידול עצום במודעות והדרישה של הצרכן הישראלי ליין טוב וגבינות מיושנות ואיתה התפתח בארץ ענף יקבי בוטיק וענף של גבינות המיוצרות במחלבות קטנות ומשפחתיות, שתוצרתם לא תבייש יקבים איטלקיים ומחלבות צרפתיות.
לכבוד החג נטייל בעקבות יקבי בוטיק ומחלבות קטנות המייצרות גבינות מיוחדות, כי מה יותר מיוחד מלצאת לטיול, לרכוש יין צלול, גבינה טעימה ולערוך פיקניק בחיק הטבע?…
יקב אדיר – גליל עליון
סיפורו של יקב אדיר מתחיל דווקא בדיר העיזים של שני חקלאים ממושב כרם בן זימרה שבהרי מירון, הדיר המצליח שהניב תוצרת חלב רבה, העלה רעיון חדש אצל בעליו, בתחילה ייצרו יוגורט עיזים, גלידת יוגורט עיזים וגבינות עתירות טעמים, עם הגבינות הגיע גם היין… השניים נטעו כרמים באזורים הגבוהים שבהרי בגליל ממנו הם מפיקים יינות אדומים טעימים במיוחד, במקום גם מרכז מבקרים חדיש ומרשים בו מתקבלים לטעימות מהיינות ומגבינות המקום ורחבת דשא אל מול הר מירון וכרמי הענבים שבו מוגשות ארוחות גבינות מיוחדות.
ניתן להשתתף בסדנת גיבון וללמוד כיצד מייצרים גבינה אמיתית אפילו בבית.
יקב רימון- גליל עליון
בסמוך ליקב אדיר, באזור התעשייה דלתון נמצא יקב מיוחד המתמחה בפרי אחד, עץ הרימון, במרכז המבקרים החדיש ישמחו להעניק טעימות מהיינות השונים ותוכלו לצפות בסרט המספר על סגולותיו של הרימון ועל הקמת היקב ולהיכנס לחדר החביות המרשים.
במקום מייצרים גם פרלינים משוקולד טעים במיוחד.
יקב מורד
במרכז המבקרים של יקב מורד השוכן באזור התעשייה של יקנעם, אתי ויעקב מורד ישמחו לארח אתכם, לכבד בטעימות ולהקרין עבורכם סרט במספר את סיפור המקום.
יעקב הגשים את חלומו והקים יקב קטן בחצר ביתו, אבל לא בענבים התמחה יעקב, אלה בפירות שונים ומשונים, אלה לא יינות מסבירה אתי, אישתו של יעקב, אלה שיכרים, יין הוא מענבים ושיכר הוא כל פרי אחר… , תהליך ייצור השיכר דומה לייצור היין, אך הטעמים שונים, בינתיים גדל היקב ומשקיע קנה את המקום ויעקב ואתי נהנים עדיין לארח במרכז המבקרים עם חיוך גדול ואם תשאלו את יעקב איזה שיכר מוזר ייצר?, מכל דבר יענה יעקב- תפוחי אדמה, פטרוזליה ועוד ירקות משונים…
אל תפספסו את שיכר הפסיפלורה, האשכולית האדומה והשקדים…
אולי יעניין אתכם גם:
ימי גיבוש לעובדים המירוץ למיליון >>
ימי גיבוש >>
סדנאות גיבוש >>
מחלבת המאירי- צפת
אמרתם גבינה צפתית, אמרתם מחלבת המאירי… משפחת המאירי הגיעה לצפת באמצע המאה ה-19 ומאז, למעלה מ170 שנים מייצרים במחלבה המשפחתית שעוברת בירושה מדור לדור גבינות טעימות מחלב צאן, במחלבת המאירי ישמחו לספר לכם שהם המחלבה הראשונה שהוקמה בארץ ועל שם גבינת הדגל שלהם נולד השם "גבינה צפתית", במקום סרט המספר את סיפור המשפחה והמחלבה.
יקבים בזיכרון יעקב והסביבה.
זיכרון יעקב ויין הלכו יחדיו עוד מימי רוטשילד… אבל מאז כרמל מזרחי כבר אינה יקב בוטיק קטן, גם היקבים המוכרים הסמוכים לזיכרון יקב תשבי ויקב בנימינה אינם יקבי בוטיק, אך לשלושת היקבים הללו מבחר יינות ברמות שונות ולהם מרכזי מבקרים וחנויות יין.
בכל זאת יקב בוטיק משפחתי קטן מצוי במרכז המושבה זיכרון יעקב, יקב סומק שמו, שהוקם ע"י חובב יינות-ברק דהאן, חקלאי מקומי שעסק שנים רבות בגידול ענבים לייקבי האזור, עם אהבתו ליין ולכרמיו, החליט ברק להקים יקב קטן בחצר ביתו ואם כבר קטן , מספר ברק, שיהיה הכי איכותי, והאיכות ממשיך ומסביר היא התהליך כולו, מיקום הכרם, סוג הענבים, הבציר, הייצור וההתיישנות בחביות האלון הצרפתי, הקפדה יתרה על כל שלב ושלב והפקת היין מביא בסופו של דבר (ואחרי שלוש שנים) ליין איכותי ומיוחד.
מחלבת "עיזה פזיזה"- טל שחר
את הביקור בעיזה פזיזה נפתח בסרט קצר המספר על אלון הגבן ומשפחת צבן… אלון שעזב את פינלנד שבה חי חיים שלווים עם אשתו וילדיו, לטובת חלומו – להיות חקלאי, לאחיו של אלון היה דיר עיזים שלא חפץ בו עוד, אלון ראה בו את עתידו…
במחלבת עיזה פזיזה מייצרים גבינות עיזים מיושנות, קשות ורקות, חלקן בנות מספר שנים וחלקן בנות מספר חודשים, כולן טעימות כל כך, שלא תדעו במה לבחור…
במקום ניתן להתארח לארוחות בוקר ולסדנאות גיבון קצרות או לימוד גיבון במספר מפגשים.
שיהיה חג שבועות שמח, אביבי ומלא בטיולים ובטבע.
יום גבינות ויין עם אל הטבע
מעוניינים ביום גיבוש באווירת חג השבועות? אצלנו בחברת אל הטבע תוכלו להתאים לעצמך מסלול מיוחד לכבוד החג הקרב אלינו.
חברת אל הטבע מתמחה בהפקת טיולים, אירועים ימי גיבוש לעובדים ולפרטיים בטבע, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר ולתאם את החוויה הבאה שלכם בטבע!
התקשרו אלינו- 052-8388867